Yarıyıl tatili, karne tatili, sömestr

Yarıyıl Tatili Ne Zaman Olur? Yarıyıl Tatilinde Neler Yapılabilir?

Yarıyıl Tatili Ne Zaman Olur?

Sabırsızlıkla beklenen karne tatili nihayet geldi. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı sömestr tatili 20 Ocak Cuma günü başlayıp 6 Şubat Pazartesi günü son bulacak. 

Yarıyıl Tatilinde Neler Yapılabilir?

Sömestr tatili çocuklarınız için hem eğlenerek hem de dinlenerek yenilenecekleri bir tatil olmalı. Yarıyıl tatili çocuklarıyla hafta sonu dışında pek vakit geçiremeyen aileler için mükemmel bir fırsat. Okul dönemi içerisinde hafta sonu dışında vakit geçiremediğiniz çocuklarınızla 15 tatili çok iyi değerlendirebilirsiniz. Birlikte planlayıp yapacağınız yarıyıl tatili etkinlikleri sayesinde çocuklarınızla verimli ve keyifli günler geçirebilirsiniz. 

Yarıyıl Tatili En Verimli Şekilde Nasıl Planlanır?

Peki bu yarıyıl tatilini nasıl planlamalısınız? Yarıyıl tatili etkinliği olarak neler yapmalısınız? Yarıyıl tatili aktiviteleri planlamasını yaparken çocuğunuzla birlikte karar vermeniz kaliteli sömestr geçirebilmenizin püf noktasıdır. 15 tatilde yapılabilecekler listesini hazırlarken mutlaka dinlenmeyi de ön planda tutmayı ihmal etmeyin. Eğer plan yapmak konusunda kararsız kaldıysanız sizler için oluşturduğumuz önerilerimize göz atabilirsiniz. 

Yarıyıl Tatilinde Çocuklar İçin Etkinlikler

  • Birlikte oyunlar oynayın. Evdeki malzemelerinizle yeni oyunlar türetip keyifli ve değerli vakit geçirebilirsiniz. Bu konuda çocuğunuzun hayal dünyasına ve yaratıcılığına başvurabilirsiniz.
  • Gün içerisinde yapmış olduğunuz aktiviteleri; bulaşık yıkama, yemek yapma, çiçek sulama vs. çocuğunuzla birlikte yapabilirsiniz. Daha önce hiç denemediğiniz bir yemeği çocuğunuzla birlikte deneyimleyebilirsiniz. Bu sorumluluk ve öz bakım konusunda çocuklarınız için iyi bir öğrenme fırsatı olacaktır. 
  • Zamanlamanızı iyi planlayıp kültürel aktiviteler yapabilirsiniz. Çocuklarınızın meraklarını besleyecek; müze ziyaretleri, tiyatro gösterileri gibi aktiviteler planlayabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgedeki doğal ve kültürel mirasları ziyaret edebilirsiniz.  Birlikte keşfetmek en güzeli!
  • Hareketsiz bir gün geçirmeyin. Birlikte evde spor yapabilir ya da doğa yürüyüşlerine çıkabilir; o esnada çocuğunuzla coğrafya konuşabilirsiniz. Çocuklar için hem sağlıklı hem de öğretici bir aktivite olabilir. Hava şartları ne olursa olsun gün içerisinde en az bir saat yürüyüş yapmak sizleri zinde tutacaktır.
  • Bol bol kitap okumayı ihmal etmeyin. Günde belirli bir süre ayırarak çocuğunuzla birlikte kitap okuyun. Tatil dönemlerinde genel olarak keyif ve keşif amaçlı okumalar yapabilirsiniz. Birlikte kütüphaneye gidip, okumak istediği kitabı kendisinin seçmesine izin verin. Çocuğunuzun okuması için tüm fırsatları değerlendirin. 
  • Film akşamları düzenleyin. Atıştırmalıklarınızı kucağınıza alıp hep birlikte aile filmi seyretmenin keyfini çıkartın. Filmlerinizin hem eğitici hem de çocuğunuza keyif verici olmasına mutlaka dikkat edin.
  • Tüm bu etkinlikleri planlarken dinlenme süresini de göz önünde bulundurun. Yarı dönem boyunca yorulan çocuklarınızın hem dinlenmeye hem de etkinliklerle keyifli vakit geçirmeye ihtiyacı var. Yeni döneme zinde ve verimli başlayabilmesi için dinlenmeleri de çok önemli. 

Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İletişim Nasıl Olmalı?

Çocuklarınız yarıyıl tatiline girerken “ödev ve ders” konularını arka plana atmaları gerekmektedir. Ebeveyn olarak bu konuda çocuklarınızla empati yapmanız gerekmektedir. Yoğun geçen bir dönemin sonunda çocuklarınıza ders çalışması için yapmış olduğunuz baskılar moral ve motivasyonu düşürecektir. Yeni döneme daha zinde başlayabilmeleri için hayal ettiği yarıyıl tatiline istedikleri gibi başlayabilmelerine izin verin. Çocuklarınızın 15 tatilde doğru alanlara yönelmeleri için vakitlerini yönetmeleri konusunda onlara yardımcı olabilirsiniz. Uyumlu ifadeler kullanarak çocuğunuzun sömestr planlamasını yapmasına destek olabilirsiniz. Hem sizinle hem de arkadaşlarıyla vakit geçirebilmesine imkan vermelisiniz. Çocuklarınızla planlama yaparken çocuklarınızın aktiviteleri zihinlerinde canlandırabilmesi için açıklayıcı ifadelerle fikirlerinizi sormak; gerçekten isteyip istemediğine karar verebilmesine yardımcı olur. 

Yorum Yap

* Zorunlu Alanlar

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.